У Сумській області з початку березня прикордонники відмовили у в'їзді до України з території Російської Федерації майже 1,1 тис. громадян. Про це повідомили у прес-службі Сумського прикордонного загону з посиланням на начальника загону Павла Лисака.

«Серед тих, кому заборонили перетинання кордону, - особи, спрямовані на дестабілізацію ситуації в регіоні, а також агресивно налаштовані люди», - зазначив Лисак.

Крім того, за звітний період у пунктах пропуску Сумської області було виявлено 12 осіб з ознаками причетності до спроб дестабілізації обстановки на території країни, повідомляє «УНІАН».

«Мали місце факти зухвалої поведінки окремих громадян Росії, спроби провокування бійки і ведення пропаганди проти України. У таких випадках охоронцями кордону до правопорушників застосовувалися заходи фізичного впливу. В одному випадку намагалися ввезти газети, брошури та листівки агітаційного характеру, зміст яких спрямований на дестабілізацію обстановки в Україні. Усім їм проставлені відмітки «Відмовлено у в'їзді в Україну» в паспортні документи», - йдеться в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42