Розгляд претензій до контенту газети «Вести» в суді - це дуже довгий шлях. Про це в коментарі Forum'у заявив заступник голови комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко, коментуючи факт перевірки цього ЗМІ під час дії передвиборчого мораторію.

«Вважаю, що газету «Вести», як і радіо «Вести», а також «Голос столиці» - потрібно закрити. Я з іншими народними депутатами із різних фракцій, у тому числі з Андрієм Павловським, Марією Матіос, звернулися до ГПУ, щоб була проведена перевірка, вивчено питання на предмет поширення закликів про зміну конституційного ладу, порушення територіальної цілісності. Впевнений, що це московський агітпроп, який зомбує українців на нашій же території, в нашому інформаційному просторі», - заявив він.

На уточнююче запитання, про те, що претензії до контенту ЗМІ, згідно із законом, необхідно вирішувати через суд, Мірошниченко сказав: «Думаю, через суд - це дуже довгий шлях. У нас не відбулася люстрація суддів. Законопроект, запропонований «Свободою», не пройшов, замість нього ухвалили урядовий. І звільнених суддів знову переобрали на посаді, вони далі продовжують займатися свавіллям. І поки у нас не буде судової реформи та люстрації, розраховувати на суди, що вони відстоюватимуть національні інтереси, немає сенсу. А закривати рупор кремлівської пропаганди потрібно негайно. Тому, вважаю, що все цілком нормально. Дай Боже, щоб їх закрили».

Нагадаємо, Національний союз журналістів України з'ясовує обставини штурму газети «Вести». Як Forum'у повідомив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, «до з'ясування всіх обставин позиція НСЖУ залишається нейтральною. Але загальна позиція: медіа не повинні переслідуватися за зміст, претензії можна пред'являти тільки згідно із прописним законом порядком».

Сьогодні о 9:00 озброєні люди заблокували будівлю газети «Вести» разом із співробітниками, які були там.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33