Міністерство закордонних справ України розцінює чергові провокації на українсько-російському кордоні, як спроби зірвати проведення президентських виборів 25 травня і дестабілізувати ситуацію в східних областях країни. Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства України.

«МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговими спробами незаконного перетинання державного кордону України з території РФ, які відбуваються з повним потуранням російської влади за злочинної бездіяльності російських прикордонників», - сказано в повідомленні.

У міністерстві нагадали про випадок, що мав місце ввечері 21 травня у Краснодонському районі Луганської області, коли українські прикордонники запобігли спробі прориву через кордон декількох груп озброєних бойовиків, які перевозили зброю та боєприпаси з території РФ.

Того ж дня російський вертоліт МІ-8 порушив повітряний простір України в Сумській області.

«Ці та інші провокації російської сторони в Україні розцінюють, як спроби зірвати проведення президентських виборів 25 травня і дестабілізувати ситуацію у східних областях нашої держави», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, в ніч на 22 травня невідомі здійснили спроби штурму декількох відділів прикордонної служби в Луганській області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67