Для Збройних сил України та Національної гвардії планується закупити 22 БТР-3Е. Про це сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час відвідування однієї з військових частин під Києвом, де цього дня проходять планові комплексно-польові заняття 2-го резервного батальйону Нацгвардії та підрозділів спеціального призначення для виконання завдань щодо АТО, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

На їх придбання уряд виділяє 100 млн грн.

Під час планових комплексно-польових занять бійці відпрацювали низку завдань, зокрема, дії щодо затримання озброєних злочинців, звільнення заручників, відбиття нападу злочинців та їх затримання, дії особового складу КПП під час огляду транспортних засобів. Відпрацьовувалися також вправи зі стрільби, прийоми рукопашного бою, елементи загального та спеціального курсів дресирування службових собак.

Він передав бійцям сучасні засоби спецзв'язку, бронежилети різних ступенів захисту і каски.

Глава уряду наголосив, що ЗСУ і Нацгвардія забезпечуються необхідним прискореними темпами, адже «23 роки нічого не купувалося»: «Те, що було два місяці тому і сьогодні, - це разюче різні картини».

Крім того, Яценюк висловив співчуття сім'ям загиблих у ході антитерористичної операції. «Героїв не забувають», - сказав прем'єр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109