Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» готова виплатити російському газовому монополістові компанії «Газпром» близько 4 млрд доларів до кінця травня за фіксації ціни на рівні 268,5 доларів за тис. куб. м. Про це журналістам сказав заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Діденко.

«За фіксації до остаточного, можливо, судового, арбітражного рішення, цінового показника, тобто за фіксації тимчасової ціни на рівні 268,5 доларів за тисячу куб. м, яка була узгоджена «Нафтогазом» і «Газпромом» як остання ціна, «Нафтогаз» готовий сплатити до кінця травня суму близько 4 млрд доларів», - сказав він, повідомляють «Українські новини».

За його словами, «Нафтогаз» зараз намагається знайти комплексне розв’язання всіх питань, які існують з «Газпромом».

Крім того, Діденко наголосив, що «Нафтогаз» з кінця лютого вже сплатив «Газпрому» близько 300 млн доларів за поставлений газ.

Нагадаємо, Росія готова відновити переговори з Україною про ціну природного газу, що постачається російським газовим монополістом «Газпромом», після оплати частини наявної заборгованості.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна в десятиденний термін заплатить за російський газ, якщо «Газпром» повернеться до ціни 268 доларів за тисячу кубометрів.

Уряд України і НАК «Нафтогаз України» розпочали процедуру подачі в суд позову до російського «Газпрому».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198