На території Росії 25 травня 2014 р., у день виборів Президента України працюватимуть шість дільниць, формування виборчих комісій та підготовка приміщень проходять у штатному режимі.

Про це сьогодні Радіо «Свобода» повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Андрій Сипіга.

«За кордоном ми утворили 114 виборчих дільниць в 75 країнах світу. Найбільше (шість) їх утворено в Російській Федерації на базі наших закордонних установ, які на сьогодні там функціонують. Усі наші виборці зможуть в Росії проголосувати, за умови, що вони включені до списку виборців», - зазначив Сипіга.

За його словами, ЦВК та МЗС України отримують повідомлення, які свідчать, що на сьогодні найбільш активно готуються до виборів 25 травня українці у Португалії, Італії, Греції, Ізраїлі.

Він також наголосив, що позачергові президентські вибори, які повинні відбутися 25 травня, викликають великий інтерес світової громадськості. На сьогодні, за його словами, в ЦВК зареєстровано більше тисячі спостерігачів за виборами в Україні. На закордонному виборчому окрузі також будуть присутні міжнародні спостерігачі, підкреслив представник МЗС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274