У рамках боротьби з корупцією на найвищому рівні в уряді Служба безпеки України зафіксувала вимагання й отримання хабара заступником глави Державної служби з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Встановлено, що 14 травня директор приватної комерційної фірми, громадянин «Ч», у приміщенні службового кабінету заступника голови ДСНС «Н» передав чиновникові неправомірну вигоду за сприяння у здійсненні підприємницької діяльності, зокрема за підписання актів приймання в експлуатацію систем протипожежного захисту ТРЦ у місті Луцьку», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у СБУ, частина хабара в розмірі близько 200 тис. грн була захована в портфелі під особистим столом посадовця у його службовому кабінеті. Загальна сума, яку вимагав чиновник, мала скласти 1 млн грн, залишок суми підприємець повинен був передати найближчим часом.

За матеріалами СБ України працівниками Дарницької військової прокуратури розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України. Тривають слідчі дії. Справа перебуває під особистим контролем глави СБУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262