В Україні продовжує знижуватися показник іноземних інвестицій. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства, експерт з економічної політики Віталій Кулик.

«Іноземне інвестування в Україні продовжує знижуватися. Особливо сильно це торкнулося сфери виробництва. Інвестори бояться вкладати гроші через підвищені політичні ризики», - сказав Кулик.

При цьому експерт зазначив, що бізнесу необхідний відповідальний партнер в особі легітимної української влади.

«Бізнес в Україні завмер в очікуванні виборів президента та вирішенні ситуації на сході. Іноземні компанії призупинили свої проекти в Україні або закрили філії. Але західні бізнесмени хочуть залишитися в Україні. Якщо на початку року згорталася діяльність підприємців, то зараз вони перейшли в режим очікування. Всі чекають результатів виборів і, можливо, формування нового уряду. Щоб вести переговори, потрібна повноцінна легітимна влада», - пояснює він.

Нагадаємо, чистий відтік прямих іноземних інвестицій у першому кварталі цього року становив $543 млн, зокрема, в березні - $359 млн, тоді як за аналогічний період минулого року був зафіксований приріст інвестицій обсягом $821 млн і $346 млн відповідно.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

72