Виконувач обов'язків міністра оборони Михайло Коваль наголошує, що українським військовослужбовцям не потрібні додаткові повноваження для відбиття агресії з боку Росії. Про це Коваль заявив на прес-конференції.

«У нас повністю розв'язані руки для того, щоб дати відсіч усім, хто створює загрозу для мирних жителів або самих військовослужбовців. Ми маємо всі юридичні права для цього, і повністю їх використовуємо», - сказав він.

У той же час Коваль зазначив, що дії українських військових на сході країни все ж обмежені через те, що проти них ведуть вогонь, фактично прикриваючись цивільним населенням, і тому українські військовослужбовці не можуть задіяти проти них важке озброєння, повідомляє «УНІАН».

«Я можу навести сотні прикладів, коли наші солдати ведуть повномасштабні бойові дії, але ми не використовуємо міномети, артилерію в районі проведення антитерористичної операції, а вони використовують ці засоби ураження в повному обсязі. Фактично, дві ночі поспіль наші позиції обстрілюють з мінометів. Ми ж не можемо використовувати таку зброю, тому що вона не є високоточною, а противники ховають свої вогневі позиції серед житлових кварталів, на житлових будинках, і ми не можемо завдати по них відповідного удару, хоча по підготовці та озброєнню ми могли б це зробити миттєво», - зазначив Коваль.

Нагадаємо, 7 травня в Москві президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія забрала свої війська від кордону з Україною, і зараз вони перебувають там, де проходять регулярні навчання, на полігоні. Путін додав, що цей факт можна легко перевірити за допомогою сучасних засобів розвідки, в тому числі з космосу.

Міністерство оборони США не підтверджує дані про те, що російські війська відійшли від кордону з Україною.

Секретар РНБО України Андрій Парубій заявляє, що російські війська можуть увійти на територію України «кожного дня і кожної ночі».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181