Попередні підсумки референдумів у Донецькій та Луганській областях України переконливо показують реальне прагнення громадян мати право на самостійне прийняття рішень з питань, що стосуються життєво важливих для них проблем. Про це йдеться в коментарі МЗС Росії у зв'язку з референдумами на Донбасі.

«Вважаємо, що втілення у життя підсумків референдумів має проходити в рамках діалогу між Києвом, Донецьком і Луганськом», - йдеться в повідомленні.

У МЗС РФ наголосили на необхідності негайного налагодження широкої дискусії в Україні щодо її майбутнього державного устрою за участю всіх політичних сил і регіонів країни.

«Це повною мірою вписується в зусилля міжнародного співтовариства, що знайшло своє відображення в Женевській заяві від 17 квітня і «дорожній карті», яку запропонував президент Швейцарії, чинний глава ОБСЄ Дідьє Буркхальтер», - заявили в МЗС.

«Ми чекаємо від київської влади реальних дій, а не загальних декларацій про наміри, невідкладного проведення результативних зустрічей з представниками регіонів півдня і сходу України, які вели б до стабілізації ситуації в країні. На жаль, влада в Києві як і раніше демонструє злочинну неготовність до діалогу зі своїм народом», - підсумували в МЗС.

Нагадаємо, 11 травня в Луганській і Донецькій областях пройшли так звані референдуми про самовизначення регіонів.

Потім самопроголошена «Донецька народна республіка» попросила Росію розглянути питання про входження ДНР до складу Російської Федерації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252