Міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка звернувся до профільних асоціацій, які об'єднують виробників харчової промисловості, з проханням надати різноманітну допомогу з постачанням продовольства українським військовим, повідомили Forum'у в прес-службі Кабміну.

Міністр зазначив, що Україна опинилася у вкрай складній політичній та економічній ситуації, коли виникла загроза втрати територіальної цілісності, завоювань свободи і демократії через військову агресію сусідньої держави.

«Керівництвом країни вживаються всі можливі заходи для зміцнення обороноздатності України, для того щоб усі, хто в лавах Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ захищають нашу державу, були забезпечені всім необхідним. Виробники продуктів харчування не залишаться осторонь, надаючи зі свого боку всіляку допомогу. Разом із тим, сьогодні звучать тривожні сигнали щодо перебоїв у постачанні продовольства, наявності неякісних продуктів харчування. Тому очевидно, що сьогодні все ще є нагальна потреба в додатковому та якісному продовольчому забезпеченні українських військових. Тому ми звернулися до профільних асоціацій з проханням опрацювати з виробниками можливість надання для цих цілей можливої гуманітарної (шефської) допомоги харчовими продуктами», - зазначив Швайка.

Міністр поінформував, що напередодні було підписано відповідного листа-звернення, яке спрямоване до 16 організацій-асоціацій та деяких державних підприємств.

Швайка подякував підприємствам за ініціативу, підтримку і відгук на звернення. Так, на сьогодні є інформація, що Богодухівський навчально-курсовий комбінат і Харківське промислово-торговельне підприємство забезпечують за можливості українських військових питною водою, Пирятинський сирзавод - твердим фасованим сиром, Лосинівський маслосирзавод і Каланчацький маслозавод - сиром та вершковим маслом. Раніше об'єднанням хлібопекарських підприємств «Укрхлібпром» було організовано безперебійне постачання хлібом та хлібобулочними виробами, а Новоград-Волинський хлібозавод відправив для військової частини А0409 також акумуляторні батареї для бронетехніки; дизельну електростанцію; інвентар для господарських потреб (мішки, відра, каністри тощо).

Харківська бісквітна фабрика, крім продуктів харчування, змогла допомогти військовим частинам, розташованим у прикордонних районах, автозапчастинами, інструментами, посудом, побутовою хімією і т.д.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

575