В кожному обласному центрі України будуть створені мобільні штаби Комітету Євромайдану для допомоги вкладникам, ошуканих українськими банками. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав представник ініціативної групи Едуард Уваров.

За його словами, причиною створення штабів стала велика кількість звернень громадян, що зіткнулися з проблемою повернення банківських вкладів не тільки в «проблемних» банках, але і загалом у всій банківській системі країни.

«До нас щодня надходять сотні звернень від громадян щодо проблем з поверненням банківських вкладів. Ми вже задіяли групу київських юристів, які погодилися допомагати безкоштовно», - повідомив Уваров.

«Фонд гарантування повернення вкладів поки не має ресурсів, щоб розрахуватися з громадянами, тому залишається єдиний механізм - за допомогою суду. Так, це займе не один рік, але все ж це краще, ніж взагалі нічого не отримати», - вважає Уваров.

«Цей Комітет працюватиме в кожному обласному місті, зараз ми створюємо всеукраїнську «гарячу лінію», а поки всі постраждалі вкладники можуть залишати повідомлення на нашому сайті: www.stopbank.com.uа або писати мені на Фейсбук-сторінці», - заявив представник ініціативної групи.

За його словами, найбільше звернень надходить від потерпілих вкладників таких фінансових установ: «Брокбізнес», «Форум», «Даніель», «Реал Банк», «Меркурій».

За останній тиждень зафіксовано також звернення від клієнтів Єврогазбанку , «VAB Банку», банку «Фінансова ініціатива», «Надра», «Перший», «СітіКомерс Банк», «Український фінансовий світ», «Укрінбанку». Також громадяни кількох регіонів країни повідомляють про проблеми з отриманням коштів у «ПриватБанку».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238