8 травня в селі Гатному Київської області пройшли урочисті заходи, присвячені 69-й річниці з дня перемоги у Великій Вітчизняній війні. У заходах взяли участь кандидат на пост президента України Юрій Бойко, заступник міністра оборони України, ветерани Великої Вітчизняної війни, пошуковці археолого-пошукового об'єднання «Дніпро - Україна», жителі Київської та інших областей України.

На території Меморіалу загиблим воїнам села Гатного відбувся урочистий мітинг-молебень та перепоховання 45 бійців-червоноармійців, чиї останки були знайдені пошуковими загонами об'єднання «Дніпро - Україна». Імена десяти героїв вдалося встановити.

 
 
Виступаючи на урочистостях, Бойко привітав ветеранів та всіх жителів Київщини і України зі знаменною подією - Днем Перемоги. Він зазначив, що священний обов'язок кожного - пам'ятати уроки війни, зберігати пам'ять про тих, хто віддав своє життя за мир і свободу Батьківщини.

«Зараз як ніколи важливо, щоб в Україні був мир і спокій. Для цього ми повинні зробити все, щоб люди пам'ятали про війну, пам'ятали про тих, хто віддав своє життя за наше з вами щасливе і мирне майбутнє. Сьогоднішні заходи проходять у дуже складній ситуації в країні. Тому для нас особливо важливо всім об'єднатися, щоб не допустити повторення війни, не допустити втрат та загибелі людей», - сказав Бойко.

 
 
Він висловив подяку пошуковцям, які рік за роком проводять пошук загиблих героїв, роблять все можливе для їх упізнання та пошуку їхніх родичів.

«Пошуковці загону «Дніпро - Україна» та інших загонів роблять надзвичайно важливу для країни і всіх нас справу - знаходять, ідентифікують, ховають останки загиблих героїв і шукають їхніх родичів і передають їм особисті речі бійців. Адже поки не похований останній солдат, війна ще не закінчена. Тому ми будемо всіляко допомагати діяльності пошуковців», - зазначив Бойко.

«Бажаю всім ветеранам, усім жителям Київщини та України добра, здоров'я, щастя й мирного неба над головою. Зі святом вас, із Днем Перемоги», - сказав політик.

В урочистій обстановці особисті речі бійців, чиї імена вдалося встановити, були передані родичам загиблих з України та Росії. На згадку про загиблих героїв відслужили урочистий молебень, на їх честь пролунав військовий салют.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

262