Святкові заходи, присвячені Дню Перемоги, на площі Свободи в Харкові відбудуться, але не в таких масштабах, як планувалося раніше, повідомила директор Департаменту культури міськради Світлана Бабицька.

«У зв'язку зі сформованою ситуацією в Україні обласна влада прийняла рішення, що з метою безпеки масштабні заходи на площі Свободи проводитися не можуть. Ми поставилися до цього з розумінням. Але при цьому всі заплановані раніше в районах міста Харкова заходи пройдуть у повному обсязі», - наводить слова Бабицької прес-служба міської ради.

Так, завтра о 9:00 розпочнеться традиційне покладання квітів на Меморіалі Слави в Лісопарку, а потім святкова програма пройде у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького. О 21:00 там же буде феєрверк під пісні воєнних років.

О 10:30 за пам'ятником Леніну почнеться концерт, також буде організована польова кухня для ветеранів.

Як повідомив режисер театралізованої вистави та концертної програми Фелікс Чемеровский, до програми концерту увійдуть пісні воєнних років та пісні молодості ветеранів. «Цього року ми готували на площі Свободи абсолютно приголомшливу програму. Так, у театралізованій виставі повинні були взяти участь близько 700 танцюристів. Усе було готове, але тепер захід не відбудеться. Думаю, що наступного року ми виступимо вже за повною програмою і ще більш масштабно», - зазначив режисер.

Нагадаємо, у Харкові через можливі провокації відмовилися від проведення військового параду в День Перемоги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207