Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен наголошує на відсутності доказів відведення російських військ від східних кордонів України. Про це Расмуссен сказав сьогодні на прес-конференції у Варшаві після переговорів з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

«Мені здається, що у мене добрий зір. Маю повторити, що, незважаючи на те, що ми зафіксували російську заяву про початок виведення солдатів, але досі не бачили ніяких ознак, що війська насправді виводяться», - сказав генсек НАТО, коментуючи повідомлення МЗС Росії, яке звинуватило його в «сліпоті», якщо він не бачить відведення російських військ, передає «УНІАН».

«Я хотів запевнити, що, якщо знайдемо докази, що насправді (РФ) виводить своїх військових, то буду першою людиною, яка привітає це із задоволенням», - сказав Расумссен.

Відмовляючись визнати факт відведення російських військ від українського кордону, генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен і представники країн Заходу ігнорують реальність, заявили в МЗС РФ.

Нагадаємо, 7 травня в Москві президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія забрала свої війська від кордону з Україною, і зараз вони перебувають там, де проходять регулярні навчання, на полігоні. Путін додав, що цей факт можна легко перевірити за допомогою сучасних засобів розвідки, в тому числі з космосу.

Міністерство оборони США не підтверджує дані про те, що російські війська відійшли від кордону з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285