Глава Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко призначив своїм заступником Владислава Голуба, який є зятем нардепа від «Батьківщини» Сергія Соболєва. Відповідне розпорядження Бондаренко підписав 30 квітня. Як відомо, він сам належить до цієї партії, пише «Gazeta.ua».

 
 
При цьому, як наголошується у публікації «Керівництво БЮТ практикує в Києві сімейний підряд», що вийшла на порталі Kievvlast.com.ua, про Голуба практично нічого невідомо, в інтернеті немає навіть його фотографій. У статті називають його «перекладачем з французької з досвідом роботи помічника народного депутата». У той же час, в управління Голубу віддали відразу чотири великі департаменти економіки та інвестицій, будівництва і житлового забезпечення, містобудування та архітектури, а також комунальної власності.

Єдиний досвід у сфері градобудівництва у Голуба, зазначається у статті, - місце роботи радником голови наглядової ради ПАТ «Нерухомість столиці», яка відома своєю участю у скандальному будівництві торговельно-розважального центру «Троїцький» біля НСК «Олімпійський».

«На якій досвід амбітного родича спиралися, довіряючи йому управління економікою міста та всіма комунальними активами, залишається загадкою», - йдеться в матеріалі.

Дружиною пана Голуба є Юлія Сергіївна Голуб - у дівоцтві Юлія Сергіївна Соболєва, старша донька виконувача обов'язків голови фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Сергія Соболєва.

Втім, сімейний підряд БЮТ на цьому в Києві не обмежується, продовжує автор статті.

«Відомо, що депутат Київради Дмитро Нікульшин є зятем Володимира Бондаренка, оскільки одружений з його молодшою донькою Ольгою. Подейкують, що зараз він призначений забезпечувати тестеві взаємодію з усім депутатським корпусом, тобто - домовлятися про позитивні голосування за всіма важливими для керівництва КМДА рішеннями. Воістину в Києві нічого не змінюється», - пише він.

З доступної біографії Голуба, як і Нікульшина, випливає, що основна їх зайнятість у минулому - робота помічником народного депутата.

«Три місяці Київ стояв на Майдані за те, щоб усі ми жили в чесній країні, якою керують професіонали, а не «свої». А в підсумку Київ, схоже, ризикує знову отримати модель керівництва часів екс-мера Леоніда Черновецького. Тільки якщо у Черновецького був один зять з необмеженими повноваженнями з деребану Києва, то у Бондаренка їх цілих два», - підсумовує автор.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255