Постійний представник РФ при ОБСЄ Андрій Келін заявляє, що Росія виступає за якнайшвидше звільнення військових експертів держав ОБСЄ, яких затримали в Слов'янську.
«Вважаємо, що цих людей потрібно якомога швидше звільнити. Росія як член ОБСЄ буде робити в цій справі всі можливі кроки», - сказав Келін сьогодні журналістам, передає РІА «Новости».

За його словами, «якщо їх затримали, то це не сприятиме розрядці напруженості на місці, деескалації конфлікту це не допоможе».

При цьому він заявив, що російському постпредству невідомі обставини події та місцезнаходження групи. «Нам невідомі обставини того, що з ними сталося, де вони перебувають наразі. Але ми, як і інші члени ОБСЄ, дуже стурбовані тим, що сталося», - сказав Келін.

Він зазначив, що військові спостерігачі держав-членів ОБСЄ були запрошені Україною ще в березні на підставі Віденського документа про зміцнення заходів довіри і безпеки. При цьому відповідальність за їхню безпеку несе Україна.

«Відтоді ця група, хоча її склад неодноразово змінювався, перебуває в Україні і здійснює переважно поїздки вздовж кордону з Росією. Минулого тижня вона була у Сумській області. Відповідальність за її безпеку несуть ті, хто її запросив, тобто українська влада. Наскільки ми розуміємо із ЗМІ, вчора вони зробили сміливу поїздку в зону, де обстановка напружена до межі, і жителі Донецької області щогодини чекають початку армійської операції проти мирних протестувальників», - сказав Келін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

501