У Південній Кореї заарештували чотирьох членів екіпажу порома «Севоль», затонулого 16 квітня. Таким чином, як повідомляє Associated Press, в ув'язненні опинилися всі члени команди, задіяні в управлінні судном у день аварії.

Раніше були заарештовані капітан порома, перший помічник, два старші помічники, один другий помічник, старший механік. Всім їм пред'явлені обвинувачення в недбалості і порушенні положень Закону про спасіння і допомогу на морі та річках. Капітану судна, 68-річному Лі Чжун Соку, загрожує довічне ув'язнення. Він обвинувачується в тому, що, порушуючи статут, залишив судно, яке тонуло, одним із перших, видавши себе за пасажира, пише «Lenta.ru».

Пором «Севоль», на борту якого перебували 476 пасажирів, затонув 16 квітня, біля берегів Південної Кореї. Жертвами аварії, за даними на 26 квітня, стали 185 осіб, у тому числі один росіянин. 117 осіб числяться зниклими безвісти, 174 врятувалися, у тому числі весь екіпаж.

За словами тих, що вижили, екіпаж під час аварії порома не робив жодних дій для евакуації людей, а лише закликав зберігати спокій і залишатися на місцях. Також, за повідомленням Reuters, перший сигнал лиха з порома, який тоув, надійшов не від команди, а від переляканої дитини. Потім ще 20 екстрених викликів було прийнято від дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285