Російські літаки 25 квітня неодноразово залітали в повітряний простір України, заявляють у Міністерстві оборони США.

Представник прес-служби Пентагону без уточнення подробиць повідомив Бі-Бі-Сі, що інциденти зафіксовані у районах країни, що межують з Росією. Москва поки що не коментує це повідомлення.

За даними сайту flightradar24.com, польоти цивільної авіації над територією України, в тому числі і над її східними областями, проходять у звичайному режимі.

Розвідувальні супутники НАТО зафіксували нарощування угруповання російської бойової авіації в суміжних з Україною областях ще на початку квітня.

24 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про початок навчань поблизу українського кордону.

Тоді ж він наголосив, що російські літаки відпрацьовуватимуть бойові дії поблизу державного кордону.

Рішення про навчання поряд із прикордонною зоною міністр оборони Росії пояснює тим, що Москва «змушена реагувати» на розвиток ситуації на південному сході України, яку він описав так: «Проти мирних громадян діють підрозділи Національної гвардії, а також батальйони з екстремістів «Правого сектору».

У своїй заяві Шойгу також згадав і про оголошені навчання НАТО в Польщі, Литві, Латвії та Естонії, які, за його словами, «не сприяють нормалізації обстановки навколо України».

Найближчим часом міністри закордонних справ країн ЄС мають намір обговорити посилення санкцій проти Москви, яка, на думку канцлера Німеччини Ангели Меркель, не має достатнього впливу на проросійських активістів, що дестабілізують ситуацію на сході України.

Офіційний Київ стверджує, що серед активістів, які захоплюють адміністративні будівлі на Донбасі, є представники спецслужб і збройних сил Росії. Москва заперечує присутність своїх військових на Донбасі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

665