Прокуратура Луганської області почала ще одне кримінальне провадження за фактом вчинення народним депутатом України, кандидатом у президенти Олегом Царьовим дій, спрямованих на зміну меж території України.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

Провадження відкрито за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

«Підставою для порушення цього кримінального провадження стали публічні виступи парламентарія під час масових акцій біля адміністративної будівлі УСБ України в Луганській області, в яких він висловлював сепаратистські наміри і закликав до роз'єднання країни», - пояснили у відомстві.

Разом із тим прокуратура Києва 15 квітня також внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення Царьовим дій, передбачених ст. 110 Кримінального кодексу України.

У зв'язку з цим за дорученням в.о. генерального прокурора України Олега Махніцького зазначені матеріали за заклики до сепаратизму об'єднані в одне кримінальне провадження.

Досудове розслідування проводить прокуратура Києва.

Нагадаємо, Царьов заявив, що готовий стати лідером так званого «Південно-східного руху» і запевнив сепаратистів у Донецьку, що зробить все для зриву президентських виборів, які призначені на 25 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162