Економіці України настав «Майдан», заявив політичний експерт Євген Лешан в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За словами аналітика, на початку протестів проти відтермінування підписання асоціації з Євросоюзом багато хто припускав, що ці протести допоможуть країні здригнутися, критично подивитися на себе з боку, розвивати конструктивний політичний діалог щодо актуальних тем.

«Але все виявилося простіше: певні сили хотіли дорватися до влади. І дорвались. Це стосується і вітчизняних олігархічних угруповань, і Заходу, що стоїть за ними», - підкреслив він.

От тільки виявилося, продовжив аналітик, що якщо тільки руйнувати і не пропонувати нічого конструктивного, то спочатку доведеться використовувати залишки того, що було - а потім і воно ослабне, розтане, і країна невблаганно рушить під укіс. «При цьому можна скільки завгодно кричати «євроінтеграція» та «стабілізація», але реальність від цього не зміниться. ЄС діє в українському питанні строго відповідно до своїх інтересів і не буде заради Києва стрибати вище голови. Тим більше що в Європі сильне російське лобі, і РФ для Брюсселя як сфера інтересів у рази важливіша, ніж наша країна», - нагадав він.

Я свідомо називаю речі своїми іменами, додав фахівець. «Багато років Україна жила, долала труднощі, переживала періоди розвитку (2003-08 рр..), а потім знову складнощі (з початком світової економічної кризи і далі). Але ще ніхто з політиків не «доборовся» до розпаду країни і швидкого розвалу економіки, як це відбувається сьогодні. Всі ці роки права опозиція на словах боролася за єдність і прогрес України проти зовнішніх впливів, але наприкінці 2013 р. ця опозиція свідомо привела в нашу державу руйнівний зовнішній вплив, і зараз важко сказати, чим це закінчиться для українців. У кінцевому рахунку, Євромайдан привів у країну російські війська і розруху. Шкода, що не можна повернути час назад», - підсумував він.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

174