На Україну чекає переформатування парламентської коаліції. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог, заступник директора державного інституту сімейної та молодіжної політики Юрій Кочевенко.

«Говорити, що зараз є якась окрема коаліція, складно. Її переформатування можна очікувати не тільки в результаті президентських виборів, але і зважаючи на те, як буде вирішена ситуація на сході країни. У всякому разі президентські і парламентські вибори змінюють розстановку сил і зони впливу, тому ми побачимо щось нове в парламенті», - сказав Кочевенко.

На його думку, багато чого залежатиме від того, кого українці оберуть на посаду президента.

«Якщо ж вибори не відбудуться, це також буде ще одним сигналом для змін. Ще потрібно враховувати, що ми начебто живемо за Конституцією 2004 року, але зараз працює комісія, яка готує зміни. Їх ухвалять восени. Тобто ми не знаємо, президента з якими повноваженнями вибираємо. Конституція буде писатися виходячи з того, хто стане президентом, тими силами, які є в парламенті. Там буде жорстка боротьба, тому нинішній формат коаліції буде круто змінений», - прогнозує політолог.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

132