Під час антитерористичних операцій на сході України не задіють бронетехніку, тому що її застосовують під час виконання інших тактичних завдань.

Про це заступник міністра оборони України Петро Мехед заявив на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналістів, чому у Слов'янську та інших містах на сході України не задіють важку бронетехніку Міністерства оборони для прикриття спецпідрозділів СБУ та МВС під час антитерористичних операцій.

«Згідно з тактикою застосування сил і засобів, під час кожної бойової операції застосовується та техніка, яка потрібна саме для цього. Наприклад, на висоті понад 2354 метрів не можна використовувати танки, а БТри також мають своє обмеження за висотою. Хто служив у Збройних силах, знає це. А там, де потрібно надавати допомогу Внутрішнім військам, ми надаємо. Але ми не застосовуємо зброю проти мирного населення», - сказав Мехед.

У той же час Мехед заявив, що людей у цивільному з вогнепальною зброєю важко назвати мирними, передає «УНІАН».

Нагадаємо, 12-13 квітня озброєні російські бойовики почали провокувати сутички в містах на сході України.
Зокрема, у Слов'янську Донецької області сепаратисти захопили будівлі міліції та СБУ і заволоділи зброєю. Вранці 13 квітня в місті почалася антитерористична операція під керівництвом СБУ. В ході операції у Слов'янську загинув офіцер СБУ, ще п'ятеро правоохоронців отримали поранення, з боку сепаратистів також були втрати.
Ввечері 13 квітня Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення розпочати на сході України антитерористичну операцію із залученням Збройних сил України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245