На сьогодні з Криму на материкову частину України виведено 3356 військовослужбовців та членів їхніх сімей, із них 159 - за останню добу. Про це заступник міністра оборони України Петро Мехед заявив на прес-конференції.

«З них 2871 військовослужбовець, 11 працівників, 474 члени сімей військовослужбовців, із них 147 дітей», - сказав Мехед.

У той же час він зазначив, що на материку кримські військовослужбовці стикаються з проблемами відсутності житла, зокрема в Одесі житлові фонди Міністерства оборони є лише в документах, а фактично вони зруйновані, повідомляє «УНІАН».

«Я хотів би звернути увагу, що житлові фонди в Одесі довгий час доводилися до ненормального стану для проживання, швидше за все, їх хотіли вивести з користування Збройних сил для того, щоб облаштувати на їхньому місці житло для чиновників або побудувати торговельно-розважальний центр», - сказав Мехед.

Нагадаємо, 24 березня виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 23 березня 2014 року «Про передислокацію військових частин (підрозділів), установ і організацій Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в інші регіони України».

Рада національної безпеки та оборони України доручила Міністерству оборони провести передислокацію військових підрозділів, що перебувають у Криму.

4300 із 18800 військовослужбовців висловили бажання залишити Крим і продовжити службу в Збройних силах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173