Політичним силам, які входять в коаліцію, необхідно домовлятися, щоб уберегти Україну від зовнішніх і внутрішніх загроз. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

«УДАР» і «Батьківщина» повинні домовлятися між собою, щоб зберегти коаліцію, інакше ставиться під сумнів уся конструкція влади. Важливо, щоб Президент мав розуміння з коаліцією, а сама парламентська більшість з урядом. Потрібно, щоб трикутник працював узгоджено. У нинішній ситуації, зовнішніх і внутрішніх загроз можна розбалансувати гілки влади», - сказав Якименко.

Наслідки відсутності домовленостей, на його думку, вдарять по всій країні.

«Дві ймовірні кандидатури на вихід у другий тур президентських виборів є членами коаліції, тому її політичний склад навряд чи зміниться. Але, можливо, увійти в більшість захочуть деякі позафракційні народні депутати, які поки що не є її учасниками», - припускає політолог.

Також він нагадав, що восени в Україні очікуються дострокові парламентські вибори. «За їхніми підсумками буде формуватися нова коаліція», - прогнозує він.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137