Відмова МВФ робити економічний прогноз щодо України досить тривожна для країни, заявив економіст Отто Фрікке (Німеччина) в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За словами експерта, це важливий сигнал для міжнародних партнерів та інвесторів, який демонструє, що країна вкрай нестабільна і перебуває біля краю прірви.

«Останнім часом подібне дійсно стосувалося хіба що Сирії з її громадянською війною або Сомалі, давно розділеного на безліч частин», - підтвердив він.

У той же час дії Фонду щодо України лицемірні, продовжив аналітик. «Він говорить про кризу в країні - і водночас активно підживлює цю кризу своїми вимогами, які стали основою жорсткої економічної програми уряду. Дивує вже не сповзання країни до банкрутства, а відсутність масштабних соціальних протестів проти урядової політики. Можливо, певною формою протесту можна вважати події в східних регіонах України», - зазначив він.

Економіст також додав, що перед Новим роком у країні була складна економічна ситуація, але яку цілком можна було вирішити. «Не дуже хотілося б зайвий раз вдаватися у політику, але в Європі залишається все менше позитиву на адресу нової влади в Києві. Є старе німецьке прислів'я - разом із водою виплеснули і дитину. Оголосивши про прагнення поліпшити життя держави, проєвропейська опозиція прийшла до влади й швидко її руйнує. На це боляче дивитися», - підсумував фахівець.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187