Причиною переслідування екс-першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова є прагнення влади перекласти відповідальність за провал власної економічної програми.

Про це сказав Президент українського аналітичного центру Олександр Охріменко, коментуючи заяву керівника СБУ Валентина Наливайченка про причетність Арбузова до фінансування кривавих подій в Одесі 2 травня 2014 року.

Експерт стверджує, що такі серйозні звинувачення на адресу Арбузова не підкріплені жодними реальними доказами або фактами. І це, за його словами, свідчить про банальну помсту нинішньої влади за провал власної економічної програми.

«Я сказав би, що в конкретному випадку з Арбузовим, нинішню владу штовхає на такі кроки більше заздрість. Вони намагаються свої проколи списати. Це, звичайно ж, маячня. Адже якщо порівняти економічні показники травня 2013 травня 2014 року - різниця колосальна. Але для того, щоб пояснити населенню. Чому їхня економічна програма провалилася, вони шукають винних з попередньої влади», - сказав Охріменко.

Аналітик додав, що в часи Арбузова був стабільний курс гривні, активно реалізовувалася Державна програма активізації розвитку економіки. Був ухвалений закон про трансферне утворення, проти якого не на життя воювали олігархи, які сьогодні опинилися у владі. У свою чергу, за нового уряду, життя простих людей різко погіршилося, і з кожним днем продовжує ставати ще важче.

Крім того, зазначає експерт, чинна влада розуміє, що вона тимчасова, а тому боїться повернення минулої влади, що може спричинити порушення кримінальних справ проти чиновників.

«Будь-яка влада мстить попередній. Певною мірою через побоювання. Тому, як будь-яка людина, яка була при владі, має інформацією про чинну владу. Тому, дуже часто виникає дріб'язкова помста», - каже експерт.

Він зазначив також, що вже незабаром, хто б не переміг на президентських виборах - Порошенко, Тимошенко чи Тігіпко, жертвою політичних переслідувань стане Арсеній Яценюк.

«Це, на жаль, стандартна українська політика. Нова влада завжди намагається очорнити стару владу, переділити власність», - підсумував Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Як відомо, 21 травня глава СБУ Валентин Наливайченко заявив на брифінгу про те, що за трагічними сутичками в Одесі, 2 травня 2014 року, «могли стояти представники «сім'ї» - зокрема, колишній перший віце-прем'єр Сергій Арбузов».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

95