Міністерство оборони РФ призупинило передачу Україні озброєння і військової техніки з Криму, за винятком кораблів та авіації. Про це повідомили в прес-службі Міноборони з посиланням на заступника міністра оборони РФ Анатолія Антонова.

«Хотів би нагадати, що РФ взяла на себе зобов'язання не надавати або проявити стриманість щодо постачання зброї в гарячі точки», - сказав Антонов. За його словами, схід і південний схід України сьогодні є саме такою гарячою точкою.

«У зв'язку з цим міністром оборони генералом армії Сергієм Шойгу було прийнято рішення призупинити передачу озброєнь і військової техніки», - заявив Антонов. За його словами, це не стосується кораблів та авіації, повідомляє «УНІАН».

Він повідомив, що на сьогодні Україні вже передані 389 одиниць бронетехніки, у тому числі вісім вертольотів і три бойові кораблі.

Нагадаємо, 24 березня виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 23 березня 2014 року «Про передислокацію військових частин (підрозділів), установ та організацій Збройних сил України, інших військових формувань і правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в інші регіони України».

Рада національної безпеки та оборони України доручила Міністерству оборони провести передислокацію військових підрозділів, що перебувають у Криму.

4300 із 18800 військовослужбовців висловили бажання залишити Крим і продовжити службу в Збройних силах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

902