Самопроголошена Рада міністрів Криму втретє за останній час змінила коефіцієнт перерахунку цін, тарифів та послуг з української гривні на російський рубль.

У березні він був 3,6-3,8, у першій декаді квітня - 3,1, а тепер - 2,8.

«Рада міністрів Республіки Крим постановляє всім суб'єктам господарювання незалежно від форм власності, що здійснюють свою діяльність на території Республіки Крим, під час перерахунку цін, тарифів на товари, послуги з 17 квітня до 23 квітня 2014 року використовувати коефіцієнт не вище 2,8 включно», - йдеться в постанові Радміну, повідомляє «УНІАН».

Прес-служба нелегітимного Радміну повідомила сьогодні також, що самопроголошений перший віце-прем'єр Криму Рустам Теміргалієв на нараді з представниками торговельних мереж Криму запропонував їм активніше переходити на рублі.

«Я рекомендую всім швидше переходити на розрахунки в російських рублях. Маючи гривневий обіг, ви отримуєте високий рівень витрат, оскільки гривня практично щодня валиться. Я розумію, що зараз йде перехідний період, але все ж рекомендую всім підприємствам швидше входити у правове поле Російської Федерації», - сказав Теміргалієв.

Нагадаємо, 16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і невизнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% людей, які взяли участь в голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

17 березня нелегітимний парламент Криму проголосив регіон незалежною суверенною державою - Республікою Крим - і звернувся до Росії з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу РФ як нового суб'єкта зі статусом республіки.

18 березня в Кремлі був підписаний так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Самопроголошений уряд заявив, що офіційною валютою півострова вже є рубль, а гривня продовжить ходити до кінця 2015 року. З кінця березня на ринках, у магазинах і кафе почали ставити цінники та ціни в двох валютах: гривнях та російських рублях. Пенсіонерам уже видають пенсії в рублях за курсом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163