Інформація про початок демонтажу наметів на Майдані Незалежності після заяви Віталія Кличка - неправдива. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив сотник 4-ї сотні Самооборони Майдану Микола Бондар.

Він пояснив, що дійсно два намети на Хрещатику, біля КМДА, були демонтовані. «Тут стояли частини Козацької сотні. Одна частина з наметом поїхала на кордон з Придністров'ям у Вінницькій області. Другий намет відвезли в навчальний табір. А частина підрозділу, який раніше розташовувався в ній, відправлена додому за порушення дисципліни. Але цей процес жодним чином не пов'язаний із заявою Кличка, почався він набагато раніше. Ми не будемо розбирати барикади і прибирати намети. Більше того, знаю, що ще додаткові намети будуть встановлюватися на Майдані», - розповів Бондар.

За його словами, поставлені Майданом цілі не досягнуті. «У певних персонажів перемога є - вони дорвалися до корита. Жодних змін ми не бачимо. А в заявах політиків ми бачимо загрозу, спробу розігнати нас. Якщо продовжаться спроби тиснути на нас - ми привеземо сюди людей з кордонів», - пояснив він, і додав, що якщо влада розпорядиться, щоб комунальники прибрали барикади або намети без погодження з Майданом, буде жорсткий опір. «Буде так, як уже було. Мовою ультиматумів з нами розмовляти не буде ніхто», - попередив сотник.

Він зазначив, що вчора активісти Майдану вже напрацювали зустрічні пропозиції влади. «Коли є загроза, об'єднуються і ті сили, які раніше не могли знайти порозуміння. І громадські організації, і сотні прийняли спільне рішення», - сказав сотник.

На уточнююче запитання про необхідність забезпечення санітарних норм, особливо враховуючи спеку в столиці, Бондар наголосив, що з цього питання активісти вже неодноразово зверталися до влади по допомогу. «Щиро сподіваюся, що зараз співпрацю буде налагоджено. Ми можемо за невеликого сприяння органів влади навести тут лад. Але справа банально проста. Те, що відбувалося на початку, - антисанітарія, незрозумілі люди, яких засилали пачками - переживали раніше і зараз переживемо», - підсумував Бондар.

Нагадаємо, лідер виборчих перегонів на посаду мера Києва Віталій Кличко заявив, що барикади на Майдані Незалежності виконали свою функцію і повинні бути розібрані.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129