Спецпідрозділ СБУ в Донецькій та Луганській області відмовився виконувати накази першого віце-прем'єр-міністра Віталія Яреми, оскільки це означало б піти проти власного народу. Про це кореспондентові Forum'у заявила народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

«Ніколи в Україні не підуть правоохоронні органи, силові структури проти власного народу. І якщо Київ цього не навчив владу, то мене це дуже дивує. Адже навіть під час дуже жорсткої влади Януковича правоохоронні органи, військові не пішли проти власного народу. І про будь-який силовий варіант треба забути, а домовлятися, домовлятися і домовлятися», - сказала вона.

За словами Герман, Київ має все-таки почути схід, а також не допускати провокаційних заяв.

«Коли в парламенті, як сьогодні, звучать заяви народних депутатів про те, що російською мовою розмовляють тільки окупанти і хами, яких треба стріляти, то таких депутатів треба позбавляти мандата і притягати до відповідальності за розпалювання міжнаціональної ворожнечі та поділу України», - вважає нардеп.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що в Донецьку і Луганську керівництво спецпідрозділу «Альфа» відмовилося виконувати накази представників столичної влади, вважаючи їх злочинними. За словами джерела From-UA в РНБО, офіцери спецпідрозділу відкрито заявили про це в Донецьку на нараді силовиків за участю першого віце-прем'єра України Віталія Яреми і в Луганську за участю секретаря РНБО України Андрія Парубія.

«Ми не підемо мочити всіх підряд у зайнятих будівлях Луганська і Донецька! - силовики заявили у відповідь на таку вимогу Яреми і Парубія. - Ми працюватимемо виключно в рамках закону, наші підрозділи створені для звільнення заручників та боротьби з тероризмом!»

За словами джерела, Ярема розлютився від непокори офіцерів «Альфи» і вигнав їх з наради, назвавши їх зрадниками, й обіцяв зірвати з усіх погони і суворо покарати.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

467