Києво-Святошинський районний суд засудив до 4,5 років позбавлення волі колишнього співробітника дорожньо-патрульної служби, який скоїв ДТП, унаслідок якої загинула вагітна жінка.

Крім того, як повідомили Forum'у в прес-службі прокуратури Київської області, суд позбавив чоловіка права керувати транспортними засобами на три роки.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 24 червня 2012 року міліціонер близько 06:30 в м. Вишневому Київської області, керуючи автомобілем Toyota Camry, порушив Правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу і врізався в автомобіль марки Hyundai Getz.

Внаслідок аварії жінка-водій Hyundai Getz отримала численні травми. Потерпілу доставили до центральної районної лікарні Києво-Святошинського району, проте врятувати їй життя медикам не вдалося.

Дії колишнього державтоінспектора кваліфіковані за ч. 2 ст. 286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого.

Прокуратура Київської області підтримала державне обвинувачення у цьому кримінальному провадженні.

«Незважаючи на те, що обвинувачений наполегливо намагався запевнити, що за кермом автомобіля перебувала його дружина, у судовому засіданні вина чоловіка в інкримінованому йому злочині повністю доведена», - повідомили в прокуратурі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212