Служба безпеки України дипломатичними каналами спрямувала офіційний запит російській стороні з вимогою допитати генерал-полковника ФСБ РФ, який перебував у січні і лютому 2014 в Україні з українським дипломатичним паспортом разом із 30 іншими високопоставленими офіцерами.

Про це заявив глава СБУ Валентин Наливайченко в ефірі програми «Шустер-Live» у п'ятницю ввечері.

«Цей генерал-полковник неодноразово викликав на доповідь тодішнього главу СБУ Олександра Якименка і планував так звану «антитерористичну» операцію проти українських громадян», - зазначив Наливайченко, повідомляє «УНІАН».

«Військове втручання Росії по суті почалося не в Криму, а з подій на Майдані, за втручанням генералітету РФ у події в Україні. Ми повинні захистити українських громадян від іноземних спецслужб та від їхніх генералів, наполягаємо на допитах, вироку суду та притягненні до відповідальності», - сказав глава СБУ.

Також, за його словами, російська сторона має надати інформацію про підстави та замовників з української сторони постачання в Україну вантажів спецзасобів для використання проти учасників масових акцій протесту, які прибули з Російської Федерації в Україну рейсами «Чкаловськ - Київ» 21 січня та 24 січня 2014 року.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України спрямувало МЗС Росії ноту про надання інформації в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, яке проводиться з метою встановлення дійсної картини подій, що мали місце в Україні у січні-лютому 2014 року і призвели до масової загибелі та травмування людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

482