Європейський ринок відкриється для українських товарів через місяць, і підприємці повинні бути готові постачати продукцію в ЄС. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на зустрічі з промисловцями, підприємцями і роботодавцями в п'ятницю, 4 квітня.

Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, Яценюк нагадав, що Європейський Союз в односторонньому порядку ухвалив рішення про відкриття свого ринку для українських товарів: «Це вікно у нас відкриється рівно через місяць».

Глава уряду звернувся до представників УСПП бути готовими до постачання продукції в ЄС: «Кожен день - це гроші для української економіки. Все, що ви можете постачати відповідно до Угоди, все має уже стояти на колесах».

«Загальний обсяг додаткових надходжень в економіку - це те, що конкретно запрацюють наші підприємства, починаючи з дати відкриття європейського ринку і до листопада, - ми оцінюємо близько 500 млн євро. Це ті гроші, які ми не можемо, а повинні заробити», - підкреслив він.

Прем'єр звернувся до міністра економічного розвитку і торгівлі Павла Шеремети і в.о. міністра закордонних справ Андрія Дещиці «дати конкретні інструкції всім підприємствам України, які працюють з Європейським Союзом, що треба робити, щоб невідкладно постачати продукцію в ЄС».

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що європейський ринок буде повноцінно відкритий для українських товарів та послуг з 15 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

440