З 7 квітня поточного року для громадян Російської Федерації змінюються терміни тимчасового перебування на території України, повідомили в прес-службі Державної прикордонної служби України.

Тепер громадяни Російської Федерації, які на законній підставі прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території не більше 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду, якщо інший термін не визначений міжнародними договорами України.

У разі виявлення фактів невиконання громадянами РФ вимог щодо терміну перебування на території України під час в'їзду в Україну співробітники Держприкордонслужби України відмовлятимуть їм у перетинанні державного кордону, а за порушення терміну перебування під час виїзду з України притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Дія цієї постанови не буде застосовуватися щодо громадян РФ, які перетинають українсько-російський кордон у рамках Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації від 11.10.2011 року.

Як раніше повідомляв ForUm, органами прикордонного контролю Прикордонної служби ФСБ Росії, починаючи з 15 березня, звертається особлива увага на обов'язковість підтвердження іноземними громадянами та особами без громадянства наявності коштів для проживання на території Росії та виїзду з країни або пред'явлення гарантії надання таких коштів.

Нагадаємо, 12 грудня 2012 року Путін у посланні Федеральним зборам РФ заявив, що до 2015 року в'їзд до Росії для всіх іноземних громадян, у тому числі з країн СНД, буде дозволений виключно за закордонними паспортами.

При цьому Путін наголосив, що в рамках Митного союзу і ЄЕП буде й надалі діяти нинішній режим перетинання кордону за максимально спрощеними правилами.

Того ж дня на той час керівник Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин заявив, що можливе в майбутньому посилення режиму перетинання кордону РФ вдарить по простих громадянах України, насамперед ветеранах Великої Вітчизняної війни, яким складніше буде відвідувати місця бойової слави і зустрічатися з однополчанами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

893