Сьогодні, 4 квітня, посол Італії в Україні Фабріціо Романо повинен неофіційно зустрітися з главою МВС України Арсеном Аваковим. Про це пише «Україна кримінальна» з посиланням на джерела в МВС.

За їхніми даними, зустріч має відбутися у другій половині дня в будівлі МВС на вул. Академіка Богомольця, 10.

«Зустріч носить неформальний характер, стосується ситуації навколо українських активів італійської групи Unicredit», - кажуть вони.

За непідтвердженою інформацією, організатором зустрічі виступають юристи Боярчукова та Алексєєва. На зустрічі планується обговорити низку кримінальних справ стосовно посадовців UniCredit та державної реєстраційної служби, за якими вже набули чинності обвинувальні вироки.

Як повідомлялося у ЗМІ раніше, головний спеціаліст відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно державної реєстраційної служби Головного управління юстиції в Києві Ш. дав свідчення у МВС, як один із його керівників К. змусив своїх підлеглих переоформити на UniCredit 5 пакетів документів щодо перереєстрації прав власності на нерухоме майно в Києві, які на той момент були в арешті.

З цього приводу МВС також намагалося допитати італійського банкіра Граціано Камелі, який на допит не з'явився.

Юристи Алексєєв і Боярчуков представляють в судах Укрсоцбанк (Unicredit). Всі суди проходять під головуванням Марини Дідиченко, яку пов'язують близькі стосунки з Сергієм Алексєєвим, відповідно, всі рішення ухвалювалися на користь Укрсоцбанку. Представляти інтереси Unicredit юристів запросив Борис Тимонькін, який зараз утік за кордон, за інформацією близьких до нього джерел, він зараз перебуває у Франції і повертатися в Україну не збирається. 21 березня Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України затримала голову наглядової ради Брокбізнесбанку Дениса Бугая. МВС звинувачує його в участі у розкраданні бюджетних коштів та заподіянні значної шкоди багатьом галузям національної економіки України.

Примітно, що Аваков має не найкращі відносини з МВС Італії, оскільки за повідомленням ЗМІ рік тому його затримували в Італії на вимогу Інтерполу. Посадові особи, допущені до державної таємниці, не можуть без відповідного дозволу СБУ зустрічатися з офіційними особами диппредставництв іноземних держав, щоб не допустити несанкціонованого розголошення держтаємниці. Інформації, чи узгоджено цю подію з СБУ, видання не має.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170