Дії Міноборони РФ у Криму викликані загрозою життю мирного населення і небезпекою захоплення екстремістами російської військової інфраструктури. Про це заявив міністр оборони, генерал армії Сергій Шойгу на позаплановому засіданні колегії військового відомства.

«В останні кілька місяців внутрішньополітична ситуація в Україні продовжує погіршуватися і на початку березня досягла своєї кризової фази. Виникла загроза життю цивільного населення Криму і небезпека захоплення російської військової інфраструктури екстремістськими організаціями», - сказав він.

За словами Шойгу, це вимагало від міністерства оборони рішучих дій».

«Виходячи з ситуації, що склалася, підрозділи Чорноморського флоту посилили охорону російських військових об'єктів у Криму», - нагадав він.

Міністр наголосив, що в ході цих заходів Російська Федерація не порушила жодного двостороннього договору з українською стороною, а також своїх міжнародних зобов'язань.

Крім того, він зазначив, що «кількісні показники сил Чорноморського флоту за особовим складом і бойовою технікою не вийшли за рамки допустимих». «Чисельність Чорноморського флоту становить 25 тис. особового складу», - нагадав Шойгу. «Загалом злагоджені й організовані дії військовослужбовців флоту сприяли успішному виконанню поставлених завдань. Завдяки високим моральним вольовим якостям, хорошій підготовці і витримці російських військовослужбовців вдалося не допустити кровопролиття», - підсумував міністр.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявляв, що збройні сили РФ не входили до Криму, і Росія не перевищувала чисельність військ, що перебувають на базі - 25 тис. осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152