Державна прикордонна служба України звернеться до суду з приводу компенсації за майно, яке залишилося в Криму. «Ми подаватимемо в судові інстанції щодо компенсації за те майно, яке залишилося в Криму», - заявив у Херсоні глава Державної прикордонної служби України Микола Литвин.

Як передає «Укрінформ», Литвин зазначив, що, незважаючи на втрату частини майна, українським прикордонникам усе ж вдалося вивести із Криму корабельно-катерний флот морської охорони, озброєння і техніку. «Ми вивели весь наш (Держприкордонслужби - Ред.) флот. Переформатований флот почне службу. Я обговорюватиму з губернатором розташування тут (на Херсонщині. - Ред.) загону морської охорони для охорони морських ділянок кордону», - сказав глава Держприкордонслужби.

За його словами, усі втрати, яких зазнала Держприкордонслужба в результаті анексії Криму Росією, вона тепер компенсуватиме за рахунок внутрішніх резервів. «Кабінет Міністрів, Верховна Рада все зробили, щоб ми були забезпечені всім необхідним. Тому і регіональне управління, і Херсонський, і Бердянський загони, загони морської охорони матимуть все необхідне», - заявив Литвин.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що збитки від привласнення Росією української власності в Криму становлять сотні мільярдів доларів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

506