МЗС РФ спрямував посольству України в Москві ноту про набуття чинності 2 квітня 2014 року Федерального закону «Про припинення дії угод щодо перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України». Про це повідомляє прес-служба російського міністерства.

У згаданій ноті сказано, що міністерство розглядає її як офіційний акт про припинення дії зазначених міжнародних договорів, передбаченого пунктом 2 статті 67 Віденської конвенції про право міжнародних договорів 1969 року.

При цьому у відомстві наголосили, що припинення дії угод не знімає фінансових зобов'язань України перед Росією.

Нагадаємо, 2 квітня президент РФ Володимир Путін підписав закон про припинення дії чотирьох російсько-українських угод щодо Чорноморського флоту РФ.

Голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер повідомив, що ціна російського газу для України становитиме в другому кварталі 385,5 долара за тисячу кубометрів.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що ця ціна розрахована з урахуванням «харківської знижки», і поки ще Україна не отримувала жодних документів про денонсацію цієї знижки. «Поки діє знижка, у нас немає документів (про її денонсацію)», - сказав Продан. При цьому він зазначив, що Україна виходитиме з того, що Крим - це українська територія, і ЧФ Росії на українській території.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

561