Центр Києва перенасичений зброєю. Про це в коментарі Forum'у сказав народний депутат України Олесь Доній.

«Центр Києва перенасичений зброєю. Київ перестає бути містом, де можна спокійно гуляти, і недавня стрілянина на Хрещатику тому підтвердження. Майданівці повинні демонструвати позитив, а не влаштовувати стрілянину», - наголосив парламентарій.

Доній зазначив, що за три місяці акцій протесту на Майдані Незалежності він не бачив озброєних людей, тоді як сьогодні там на руках автомати і пістолети. Він упевнений, що зброя повинна бути здана, але поки українська влада не зробить конкретні кроки, добровільно люди не роззброяться.

«З одного боку у нас проблема: люди мають зброю і цим пишаються. З іншого - а правильно їх силою роззброювати? Поки ситуація з кордонами не взята під контроль, поки центральна влада не взяла під контроль ситуацію по всій території України, і не проведена люстрація правоохоронних органів - не можна вимагати роззброюватися. Можуть бути інциденти, як з убивством Саші Білого, нехай хуліганистого, але який не вчинив нічого такого, покаранням за що була б смерть», - акцентував політик.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

289