Чинна парламентська коаліція «Європейський вибір» найближчим часом може припинити своє існування. Про це повідомляє інтернет-видання «ГолосUA».

Створенням нової конфігурації парламенту активно займаються народні депутати Микола Мартиненко і Давид Жванія. «До неї збирають уламки Партії регіонів, частини «Батьківщини» (та, яка зобов'язана своїми парламентськими кріслами саме Мартиненкові), деякі позафракційні депутати, - стверджує видання. - Ідеологічний ґрунт для створення такої парламентської матриці також готовий. Подальше переформатування парламенту і Кабміну пройде під гаслом: «Захистимо інтереси південного сходу», «потрібно терміново гасити сепаратистські настрої і включати представників Партії регіонів до складу правлячої коаліції!»

Автор зазначає, що прагнення «Любих друзів» до об'єднання з Партією регіонів викликано швидше за все фактором Тимошенко, яка «в ефірі УТ-1 пообіцяла найближчим часом замінити старий парламентський «гадючник» на новий, ну й заодно олігархам по шапці надавати».

Депутати справедливо побоюються, що в такій ситуації вони можуть не тільки не потрапити в новий парламент, але і зайняти місце Тимошенко в Качанівській колонії. «Настане час і перед народним судом постануть не лише ті, хто грабував і крав, але й ті хто дав вислизнути від правосуддя Януковичу та його оточенню, - стверджує автор. - Ті, хто публічно боровся зі «злочинною владою», а кулуарно пиляв разом із «сім'єю» бюджет «Укртрансгазу» через свого ставленика Ясюка і зараз намагається зберегти старі корупційні схеми і створити нові, просуваючи своїх людей за квотою «Батьківщини»...Тому єдиний шанс утриматися зараз на плаву - сколотити так звану широку коаліцію або по-простому - «ширку». Не виключено, що в нову коаліцію увійдуть комуністи і позафракційні депутати. А «УДАР» і «Свобода» залишаться в опозиційній меншості».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314