Прокуратура Хмельницької області перевіряє законність виділення та подальшої передачі 82 га землі екс-губернаторові Василю Ядусі та членам його сім'ї.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в об'єднаному кримінальному провадженні за ч.2 ст.366 (службове підроблення), ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
У цьому провадженні слідчим управлінням УМВС в області здійснюється досудове розслідування 9 кримінальних правопорушень за фактами зловживань службовим становищем та службових підробок посадовими особами Хмельницької та Шепетівської райдержадміністрацій під час виділення земельних ділянок на території сільських рад цих районів.

«Перевіряється законність виділення та подальша передача у власність колишньому голові облдержадміністрації та членам його сім'ї понад 70 земельних ділянок загальною площею близько 82 гектарів», - йдеться в повідомленні.

Допитано більше 30 осіб, вилучені документи про виділення та подальшої передачі у власність земельних ділянок, призначено низку судових експертиз.

Також встановлено, що колишній директор держпідприємства «Селекційно-генетичний центр з рибництва «Поділля» у 2012 році без проведення оцінки державного майна під виглядом надання на зберігання гідротехнічних споруд - ставків загальною площею понад 1200 га, які знаходяться на території Красилівського району, фактично передав їх в оренду товариству, співзасновником якого є родичка колишнього голови ОДА. Внаслідок цього підприємство було позбавлене можливості використовувати ставки та прилеглі території у виробничих потребах.

За цим фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст . 364 КК України і пред'явлено до господарського суду області позов про визнання недійсним договору зберігання гідротехнічних споруд - ставків і повернення цього майна державному підприємству.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314