Президент РФ Володимир Путін віддав наказ міністрові оборони Сергію Шойгу почати передавати Україні озброєння і військову техніку, які дислоковані у Криму і залишилися у військових підрозділах, що не перейшли на бік російської армії.

На зустрічі з вищими офіцерами з нагоди призначення на нові посади та присвоєння чергових військових звань з доповіддю до глави держави звернувся керівник Міноборони. Він повідомив, що «організоване виведення підрозділів української армії, які виявили бажання продовжувати службу в Збройних силах України, завершено».

«Завершена зміна державної символіки на всіх кораблях та у всіх підрозділах, які перейшли на бік російської армії. Актів осквернення, зневажливого ставлення до державної символіки України не допущено», - зазначив Шойгу, повідомляє РІА «Новости».

Він звернувся до Верховного Головнокомандувача: «Прошу Вашого дозволу почати передавати озброєння і військову техніку в Україні». На запитання президента він уточнив, що йдеться і про корабельний склад, і про авіацію».

«Згоден, виконуйте», - наказав Путін.

Нагадаємо, 24 березня виконувач обов'язків Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 23 березня 2014 року «Про передислокацію військових частин (підрозділів), установ і організацій Збройних сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів України з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в інші регіони України».

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) доручила Міністерству оборони провести передислокацію військових підрозділів, що перебувають у Криму.

4300 із 18800 військовослужбовців висловили бажання залишити Крим і продовжити службу в Збройних силах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

777