Європа не готова підписати повний текст Угоди про Асоціацію з Україною. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив керівник Інституту української політики та Фонду «Українська політика» Кость Бондаренко.

«У Брюсселі була підписана тільки частина Угоди. Це прецедент, адже документ єдиний і розривати його не можна. Але, очевидно, що Європа не готова підписувати Угоду в цілому, оскільки Україна демонструє нестабільність в економіці та політиці. Але необхідно зробити певний жест і показати, що ЄС у плані розширення і «Східного партнерства» чогось досяг», - каже Бондаренко.

Також він нагадав, що це пов'язано ще й з тим, що у травні пройдуть вибори в Європарламент.

«За взаємною домовленістю ухвалено рішення порушити протокол, щоб підписати хоч щось. Але це «щось» може поставити хрест на українській євроінтеграції, тому що в підписаному документі немає норми, згідно з якою Україна може претендувати на членство в Євросоюзі», - пояснює політолог.

За його словами, підписана частина Угоди не дає перспективу членства в ЄС. «Цей документ лише географічно визнає нас Європою», - додає Бондаренко.

Нагадаємо, голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу заявив, що країни Євросоюзу поки не готові до запуску процедури щодо вступу України в ЄС.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

555