Міністерство освіти і науки України просить виші, які йому підпорядковуються, тимчасово призупинити як переведення своїх студентів з контрактної форми навчання на бюджетну заради студентів із Криму.

Як повідомляє прес-служба міністерства, в Міносвіти надходять численні звернення від керівників вищих навчальних закладів щодо перерозподілу вивільнених місць державного замовлення для переведення на бюджетну форму навчання студентів, що навчаються у відповідному навчальному закладі за контрактом.

«Враховуючи ситуацію, що склалася в Криму та м. Севастополі, Міносвіти звертається до керівників вишів I-IV рівнів акредитації, які перебувають у сфері управління міністерства, з проханням тимчасово призупинити такі переведення до остаточного вирішення питання переведення на навчання осіб, які навчалися у вищих навчальних закладах, розташованих на території Криму», - йдеться в тексті повідомлення.

Нагадаємо, перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун заявила, що на сьогодні з кримських вищих навчальних закладів до вишів в інших регіонах України перевелося вже близько 300 студентів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

721