В Україні йде боротьба за владу, що пояснює конфлікт, який виник з «Правим сектором». Про це в коментарі кореспонденту Forum'у повідомив соціолог, засновник R&B Group Євген Копатько.

«У конфлікті влади з радикальними формуваннями немає нічого дивного. Революція потрібна для того, щоб знищувати революціонерів. Це класика і вона писалася понад 100 років тому», - сказав Копатько.

За його словами, вимога про відставку міністра внутрішніх справ, яку оголосив «Правий сектор», пояснюється політичною боротьбою за владу.

«Конфлікт між «Правим сектором» та Аваковим пояснюється дуже просто. Між різними політичними силами йде гостра боротьба. На політичну арену вийшли представники «Батьківщини». Вони займають ключові позиції. Зараз в.о. Президента та прем'єр-міністр - представники однієї і тієї ж політичної партії. Кличко і Тягнибок залишилися без діла. «Правий сектор», як будь-яка революційна сила, також хочуть прийти до влади, але у них це не виходить. Тому що є інші охочі, є боротьба всередині політичних сил», - пояснює він.

«У Турчинова, як у найближчого соратника Тимошенко, є конфлікт з Кличком. У Авакова (представника «Батьківщини») конфлікт з «Правим сектором». Ця взаємна боротьба призвела до того, що у Порошенка за соцдослідженнями найбільша підтримка порівняно з найближчими переслідувачами в президентських перегонах», - наводить результати даних соціолог.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

864