Командувач Військово-морських сил Збройних сил України Сергій Гайдук вважає, що російські військові не причетні до вбивства 18 березня прапорщика української армії Сергія Кокуріна в Криму.

Про це він сказав в ефірі «5 каналу», повідомляють «Українські новини».

Гайдук зазначив, що військовослужбовці як з української, так і російської сторони підкоряються наказам і є абсолютно контрольованими.

«На крайніх переговорах (з російським військовим керівництвом), які були 18 березня, ми домовилися про незастосування зброї на бойове влучення між військовими...», - повідомив командувач ВМС.

Він зазначив, що найбільшу агресію до українських військових виявляють озброєні представники так званої кримської «самооборони».

За інформацією Гайдука, до вбивства Кокуріна причетні провокатори, а не російські військові.

«Там працювали снайпери, там була не система прямого протистояння, там була система провокації», - підкреслив він.

За його словами, Україна запропонувала російським військовим роззброїти ці загони «самооборони» для стабілізації ситуації. При цьому відповіді на цю пропозицію від російського військового керівництва не було.

Як повідомляв ForUm, у зв'язку із загибеллю українського військовослужбовця військовим частинам Збройних сил України, дислокованим в АР Крим, дозволили застосовувати зброю.

 
 
«На 37-му році життя, виконуючи службовий обов'язок на спостережній вежі під час штурму 13-го фотограмметричного центру Центрального управління військово-топографічного та навігації Головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України в місті Сімферополі, героїчно загинув прапорщик Сергій Кокурін, росіянин за національністю», - повідомили в Міноборони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

857