Віктор Медведчук вважає, що податок на депозити торкнеться переважно представників середнього класу, за рахунок яких уряд намагається наповнити спорожнілу за час політичної та економічної кризи скарбницю.

«Уряд знайшов ще один спосіб залізти в кишеню збіднілих українців. Прем'єр Арсеній Яценюк запропонував ввести податок на доходи від банківських вкладів, що перевищують 50 тис. грн. З депозитних винагород передбачається стягувати 15-17%. За твердженням прем'єра, близько 90% депозитів населення не перевищують суму 50 тис. грн, тому податок, мовляв, сплатять тільки багатії», - написав лідер «Українського вибору» в своєму блозі.

Він упевнений, що нововведення торкнуться переважно представників середнього класу, за рахунок яких і спробують наповнити спорожнілу за час політичної та економічної кризи скарбницю. «А от доходи олігархів ніхто, судячи з усього, чіпати не стане. Для нової влади, як і старої, доходи великого бізнесу - табу», - підкреслив політик.

Зазначимо, що Кабмін Яценюка повторює ініціативу уряду Азарова, який рік тому також мав намір ввести 25-відсотковий податок на доходи від депозитів. Суспільство не прийняло нововведення, й уряд відклав оподаткування депозитів до 2015 року.

На думку Медведчука, ідея наповнення кскарбниці таким способом - метод більш ніж сумнівний. Політик також не вірить, що в уряді не знають, як їхні ініціативи позначаться на фінансовій системі України. «Вже не перший місяць у банківському секторі спостерігається масовий відтік депозитів з рахунків населення і бізнесу. Налякані вкладники забирають з банків кошти і за першої ж можливості переводять їх у конвертовану валюту. Доларовий ажіотаж у свою чергу ще більше перегріває ринок і послаблює гривню», - пише політик.

У такій ситуації, упевнений Медведчук, стягувати податок з депозитів рівносильно самогубству. «Хоча... не даремно ж Яценюк назвав членів свого уряду політичними камікадзе. Головне, щоб у суїцидальному пориві вони не довели країну до економічного і соціального колапсу», - підсумував лідер «УВ».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

740