Міжнародне співтовариство засудить анексію території незалежної держави і знайде належну відповідь на безпричинну російську агресію і вторгнення на територію України. Таке переконання висловив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у ході зустрічі з генсеком ООН Пан Гі Муном.

Як повідомили Forum'у в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, зустріч відбулася в суботу, 22 березня.

Яценюк висловив подяку генеральному секретареві за візит до України в такий складний для держави час.

Глава уряду нагадав про наслідки «так званого референдуму так званого уряду Криму» та про останні дії з боку Російської Федерації - «анексію території незалежної держави».

«Ми не визнаємо цього референдуму і переконані, що міжнародне співтовариство засудить ці дії й знайде належну відповідь на безпричинну російську агресію та вторгнення на територію України», - заявив Яценюк.

У свою чергу генсек ООН привітав українського прем'єра з підписанням у Брюсселі політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС: «Це дуже хороший знак, який демонструє втілення суверенного рішення вашої країни».

Він також підкреслив, що Україна переживає найважчі і найдраматичніші виклики за всю свою історію: «Я тут, щоб висловити солідарність з народом та урядом України у цей час випробувань».

«Переконаний, що за підтримки міжнародного співтовариства, яку ви отримуєте, і завдяки мужності народу, Ви зможете пройти ці важкі часи», - сказав Пан Гі Мун.

Як повідомляв ForUm , 17 березня на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим ухвалено постанову «Про незалежність Криму».

20 березня Держдума ухвалила федеральний конституційний закон про входження Криму до складу РФ й утворення в країні нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

717