Запровадження візового режиму між Україною і Росією не призведе до відновлення взаєморозуміння між країнами. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у сказала директор Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Це ускладнить пересування звичайним людям, які живуть повсякденним життям. Буде складніше їздити до родичів, на роботу. І це не допоможе обом сторонам знайти взаєморозуміння, тому рішення неоднозначне. Можливо, воно тимчасове», - сказала Бабич.

При цьому, вона вважає, що український кордон потрібно захищати у воєнний час.

«Судячи з дій Росії, Україні потрібно убезпечити себе від припливу провокаторів, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу. У цьому сенсі візовий режим допоміг би. Але воєнний час закінчиться і треба буде налагоджувати відносини. В нормальний час, коли цей конфлікт завершиться, не хотілося б мати візовий режим з РФ. Хотілося, щоб звичайні люди не страждали від цього», - каже вона.

Як раніше повідомляв ForUm , 19 березня секретар РНБО Андрій Парубій повідомив про запровадження візового режиму з Росією в зв'язку з подіями у Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що поспішати із запровадженням візового режиму і переходом до поїздок у Російську Федерацію за закордонними паспортами не варто.

Міністерство закордонних справ Російської Федерацією висловило здивування і жаль з приводу наміру України запровадити візовий режим з Росією.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що Міністерство закордонних справ України опрацьовує пропозиції щодо реалізації рішення РНБО про запровадження візового режиму з Росією, і готове найближчими днями внести їх на розгляд уряду.


Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

773